Do-In Yoga


TAO YOGA MERIDIAANSTREKKINGEN ZELFSHIATSU

Do-In Yoga is een holistische Japanse bewegingsvorm geïnspireerd op oude Tao-oefeningen, Martial Arts, Zen, Yoga en Shiatsu. 

Do-In Yoga is helen volgens de 5 elementen: Water, Hout, Vuur, Aarde en Metaal en bewuster leven op het ritme van de dag en de seizoenen. Doorheen het jaar stemmen we af op de energie van elk seizoen en de meridianen waarmee deze energie verbonden is. In het voorjaar bijvoorbeeld verbinden we ons met de HOUT-energie en doen we extra oefeningen voor de lever- en galblaasmeridiaan.

Aldoende leer je de conditie van jouw meridianen (energiebanen) waarnemen. Je versterkt jouw lichaam en geest, wordt soepeler en heelt, kalmeert of stimuleert waar nodig.

Je wordt zowel fysiek als mentaal flexibeler en krachtiger. Je levenskracht (Ki) kan stromen en blokkades worden opgeheven. Je zal meer rust en balans vinden, aarden, gemakkelijker loslaten en verbinden.

Do-In Yoga integreert hoofd, hart en hara. Het middenkanaal (Chong Mai) verbindt deze drie vitale centra en zet ons als mens letterlijk tussen hemel en aarde. Ons hart vormt de brug tussen onze geest (hoofd) en onze intuïtie (hara/ buik). Je gaat leven vanuit een ruimer hart. Er is meer vertrouwen en minder angst.

Met de oefeningen komt er beweging in energieverslindende emoties, brengen we onze gedachtenstroom tot rust, verlichten en genezen we (chronische) kwalen. Je gezondheid zal duidelijk verbeteren, maar wees geduldig met jezelf.

Een les bestaat uit zazen, afwisselen van yinne en yange merdiaanstrekkingen en yoga- asana’s, hara- ademhaling, Qi Flow, zelfshiatsu, harawerk, klankheling, relaxatie,…

Belangrijke principes in Do-In Yoga zijn: je eigen ritme, regelmatig oefenen, op tijd rust en je beoefening zien als een harmoniserend ritueel.

Do-In Yoga is er voor iedereen ongeacht ervaring of conditie!

Groepslessen

Dinsdag 20u – 21u15 in JH ’t Paenhuys

Donderdag 20u – 21u15 in de Vroentestraat 1

Vrijdag 9u30 – 10u45 in JH ’t Paenhuys

Denk je dat Do-In Yoga iets voor jou kan zijn? Wil je graag aansluiten?

Je kan het ganse jaar door een proefles aanvragen!

Verder werken we met 10- beurtenkaarten.

Prijzen

Proefles: 15 euro

Proefles dinsdag of vrijdag: vraag nu aan via Jeugdhuis’t Paenhuys – Galm

https://paenhuys.be/galm-yoga/

Proefles donderdag (rechtstreeks via mij)

10 beurtenkaart: (3 maanden geldig): sociaal tarief: € 110 | basistarief € 125 | plustarief € 140.

10 beurtenkaart dinsdag of vrijdag: vraag nu aan via Jeugdhuis ’t Paenhuys – Galm

https://paenhuys.be/galm-yoga/

10 beurtenkaart donderdag (rechtstreeks via mij)

Iedere deelnemer kan dus zelf kiezen welk tarief het best bij hem/haar past.

Graag de leerkracht verwittigen als je er niet geraakt – wisselen tussen dinsdag en vrijdag kan zeker! – donderdag aansluiten op aanvraag.

Heb je nog vragen rond Do-In Yoga of rond jouw mogelijkheden? Neem zeker contact met me op, veerlenicolaes@gmail.com of tel. 0471/024840

Ikigai! Mijn Yoga- Do

Vanuit mijn positieve ervaring met Do- In in de shiatsu opleiding ging ik de Do- In Yoga Practitioner en Full Teacher Opleiding (+400 Hs) volgen bij Claudia Heijdel, Do-In School (NL), 2017-2018. Ook de Do-In in de opleiding bij sensei Kawada inspireert me telkens weer door zijn eenvoud en krachtige uitwerking.

Eerder volgde ik hatha yogales bij Winde Vandegaer (Ananda Yoga) en deed ik een Ashtanga Primeries stage van 3 maanden in India (Mysore) na mijn eerste seizoen als reisbegeleidster op Kreta, waar ik wekelijks gemotiveerd tussen de Griekse vrouwen stond voor de ashtangalessen van Giannis. Lang geleden … toen ik nog op mijn hoofd kon staan, maar deze energie en ervaring zal ik nooit vergeten 🙂.