Wie ben ik?

Welkom bij Mukta!

 

Hallo, ik ben Veerle en ik hou van het leven en van reizen.

Er valt overal wat te ontdekken, ook over jezelf!

Volop nieuwsgierig naar alles wat met voeding te maken heeft én omdat ik kan genieten van lekker en gezond eten en koken, studeerde ik voor voedingsdeskundige- diëtiste.

Van in de lagere school was aardrijkskunde mijn lievelingsvak en daarom studeerde ik nadien ook nog leerkracht aardrijkskunde, geschiedenis en biologie. De wereld aanschouwen in al haar schoonheid en diversiteit, de ander ontmoeten, de ander leren kennen, samen delen, dat vind ik prachtig, dat is mijn leven!

Hierna maakte ik mooie reizen naar India, Marokko, Thailand, Costa Rica … leerde nieuwe kruiden, specerijen en eetwijzen kennen. Hoe verrijkend en hoe deugdzaam voor lichaam en geest.

Mijn innerlijke zoektocht naar rust, liefde en zelfvertrouwen en mijn aantrekking tot India (love and hate, maar de liefde wint altijd) leidden me rond mijn dertigste naar mijn eerste yogaklas.

Het leek wel een beetje vakantie: rust en ruimte, tijd voor jezelf, ... En het deed ook meer, dieper vanbinnen: een klik, een vonkje, bingo!

Later, voor langere tijd backpackend door Azië, ontdekte ik het diep helend vermogen van therapeutische massages en acupressuur. De Oosterse geneeskunsten lieten me hierna niet meer los.

Zo begon ik 14 jaar geleden aan mijn Shiatsu-pad. In 2017 behaalde ik mijn einddiploma. Mijn verdiepende studie Gevoelvol, was een diepe duik in de materie hoogsensitiviteit, fibromyalgie en chronische vermoeidheid.

Shiatsumassage is een krachtige helende massagekunst uit Japan. Door druk met de vingers, handen, ellebogen, knieën wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd en worden energieblokkades opgeheven. Je lichaam ontspant en hervindt zijn evenwicht. Gedachten en emoties worden mee beïnvloed. Shiatsu is immers een holistisch systeem: lichaam, geest en ziel zijn één!

Opleidingen massagetherapie, reiki, docent kinder- en tieneryoga en Do-In Yoga volgden.

Ik blijf me heel graag verdiepen en bijscholen. 

Op dit moment volg ik een nieuwe shiatsu opleiding bij sensei Kawada in Brussel. Zo blijf ik steeds meer ontdekken, kan ik verder groeien en deel ik graag al deze kennis met jullie, zowel in de yogalessen als tijdens de shiatsubehandelingen!

Bezig zijn met lichaamswerk ondersteunt mezelf op alle vlakken in mijn leven.

Ik hou ervan deze ervaringen en kennis met anderen te delen. Het is een waar geschenk.

Met een rugzak vol inspiratie wil ik jou graag begeleiden op jouw unieke pad, jouw 'Do-In'!*

 

Warme groet, Veerle

 

* Do-In : de reis naar binnen

Er is geen eindpunt aan de mogelijkheden die er zijn, het is een continu doorgaand proces van groei